13 Mayıs 2015 Çarşamba

20 Haziran 2015 Gökkuşağının tüm renkleri çocuklarımızla yenilebilir boya yapım ve resim atölyesi. - Beste Pekoz Bonnard

Bir boya düşünün bitkilerden elde ediliyor ve zararlı değil. Biz  çocuklarımızla bitkisel  boyalar üretecek, firçalarimizi kendimiz  yapacağız. Sonra bunlarla resimler boyamalar yapacağız. Önce bitki toplayamaya gidecegiz hoplaya ziplaya. Doga oyun arkadasimiz, yaprak, sap, kökler atacağız sepetimize. Bu algılarımızı değiştirecek zaten. Bitkilerle tanisirken yenilebilir olanlar mavi kurdeleli sepete, boya için olanlar kirmizi kurdeleli sepete konacak.  Ogle yemegimizi kendi ellerimizle toplamis olacagiz.
 Boya sepetindeki bitkilerden sulu boya yapacağız. İki tür üretim tekniği var. Bunların ikisinide deneyeceğiz. Boyaları farklı malzemelerle kullanıp farklı dokularda resimler, tamponla motifler ve baskılar yapacağız. Elde ettiğimiz boyalar ile tebeşir ve mürekkep yapacağız. Parmaklarımızı ve ellerimizi kullanmak serbest.Sihirli bitkiler atolyesi,  makyaj, toprak boyayla dekor ve dev adam yapacaklarimizdan bazilari.  
Büyükler ve çocuklara açık olan bu atölyede hep beraber doğanın renkleri arasında keşif macerasına çıkacağız.
Tum bunlari Permakampta yapacagiz rezervasyon icin tik tik.








Hiç yorum yok: